Essen wandbekleding kantoor Salverda

Salverda Bouw is de afgelopen jaren flink doorgegroeid. Daarom was uitbreiding van het kantoorpand noodzakelijk. Het kantoor is vergroot door de aanbouw van een nieuw deel. Daarnaast is het oude pand geheel gerenoveerd.

Het project bestond uit 2 fasen, waarvan de 1ste fase begin juli 2019 is opgeleverd. De eerste fase omvatte de realisatie van de uitbreiding met nieuwe vergaderruimten, een bedrijfsrestaurant en kantoorruimten. Deze nieuwbouw is met een atrium aan het ‘oude’ kantoor verbonden. Hierdoor is een ruime nieuwe entree ontstaan. In de tweede fase kreeg het oude kantoor nieuwe isolatie en een nieuwe buitengevel en is de dakbedekking vervangen. Er is een geheel nieuwe gebouwinstallatie in het bestaande kantoor, zodat de klimaatbeheersing voldoet aan de huidige normen.

Bij de uitwerking van de plannen heeft Salverda Bouw veel aandacht geschonken aan duurzaamheid en circulariteit. De klimaatbeheersing van het gehele kantoor is ‘all-electric’ uitgevoerd, waardoor de gasaansluiting kon worden verwijderd.

Van de opbouw van het casco tot aan de uiteindelijke vloer- en wandafwerking zijn zoveel mogelijk circulaire materialen en producten geselecteerd. Zo bestaat de nieuwe buitengevel uit ClickBrick gevelstenen. Een zichtbaar circulair product in het Atrium is de wandbekleding van Inlands Essenhout, afkomstig van de door ziekte gekapte bomen in de omgeving van Zwolle. Partner Binthout heeft dit in verschillende diktes en lengtes geleverd, wat leidt tot een prachtig gevarieerd gevelbeeld.  

Toegepast hout                  : Essen Stadshout Zwolle

Verwerkt als                       : wandbekleding  

Partners                              : Binthout, Salverda, Ruud Ploeg Fotografie

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen